مرکز تولید روغن موتور نیمه سنتتیک، عرضه کننده گروه مهمی از روغن موتورها می باشد؛ همان گونه که از نام محصول تا حدودی مشخص است؛ روغن نیمه سنتتیک موتور خودرو از نظر ترکیبات به کار رفته و ویژگی ها، بین روغن های مینرال و روغن های تمام سنتتیک قرار دارد؛ یعنی برای تولید آن از مواد با پایه نفتی و همچنین مواد شیمیایی استفاده می شود؛ شایان ذکر است که امروزه روغن موتورهای نیمه سنتتیک با تنوع قابل قبولی برای انواع خودروها تولید می گردند.
انواع روغن موتور نیمه سنتتیک
قبل از پرداختن به مبحث انواع روغن موتور نیمه سنتتیک، لازم است؛ مفهوم سنتتیک در حوزه روغن موتور خودرو و تفاوت آن با روغن موتور معمولی تا حدودی روشن شود؛ برای توضیح این مسئله به طور خلاصه می توان گفت که اقسام گوناگون روغن موتور به سه دسته مینرال یا معمولی، سنتتیک و نیمه سنتتیک تقسیم می شوند.
روغن های مینرال از نفت خام به دست می آیند؛ در حالی که پایه روغن سنتتیک را مواد شیمیایی تولید شده در آزمایشگاه تشکیل می دهند؛ این گروه از روغن ها، باعث بهبود عملکرد خودرو شده و همچنین مصرف سوخت را کاهش می دهند؛ اما قیمت نسبتاً بالایی دارند؛ در این میان برای تولید روغن های نیمه سنتتیک از هر دو گروه مواد پایه نفتی و مواد شیمیایی استفاده شده و قیمت مناسب تری دارند.
لازم به ذکر است که انواع روغن موتور نیمه سنتتیک از لحاظ میزان گرانروی (غلظت روغن) یا ویسکوزیته با هم فرق دارند؛ به طور کلی روغن موتورها بر حسب نوع اتومبیل و همچنین شرایط آب و هوایی با ویسکوزیته متفاوت تولید می شوند؛ این شاخص معمولاً با عددی بین صفر تا ۶۰ بیان می گردد؛ البته ناگفته نماند که گروهی از روغن موتورهای نیمه سنتتیک به گونه ای طراحی شده اند که برای تمام شرایط اقلیمی و همه فصول سال مناسب باشند.
در ادامه باید خاطر نشان کرد که انواع مختلف روغن موتور نیمه سنتتیک از نظر ترکیبات استفاده شده و درصد هر کدام با هم فرق دارند؛ به تبع این مسئله با شاخصه های کیفی متفاوتی نامگذاری شده اند؛ لازم به توضیح است که شاخص API مهم ترین معیار سنجش کیفیت روغن موتور بوده و نوع خودرو هایی که می توانند؛ از آن استفاده کنند؛ با این شاخصه نشان داده می شود.
راهنمای انتخاب روغن موتور نیمه سنتتیک
بی تردید برای انتخاب روغن موتور قبل از هر چیز باید نوع خودرو و ویژگی های موتور آن را در نظر گرفت؛ اما به طور کلی روغن های نیمه سنتتیک با اغلب اتومبیل های امروزی سازگار هستند. همان طور که در بخش قبل اشاره شد؛ این روغن ها بخشی از ویژگی های روغن تمام سنتتیک را در خود گرد آورده اند؛ به این معنا که به خوبی از موتور خودرو محافظت کرده و باعث می شوند که در سطح بالاتری عمل کند؛ اما در عین حال نسبت به روغن موتور سنتتیک به مراتب قیمت ارزان تری دارند؛ به همین علت مورد استقبال زیادی قرار گرفته اند.
در هنگام انتخاب روغن موتور با مفاهیم مختلفی مواجه شده و این محصول را با اسامی گوناگونی مشاهده می کنیم؛ به عنوان مثال در اینجا به انواع روغن موتور غلیظ و روغن نیمه سنتتیک باکیفیت اشاره می شود.
مهم ترین نکته ای که باید در خصوص انتخاب روغن موتور بر حسب غلظت و کیفیت در نظر گرفته شود؛ توجه به شرایط اقلیمی محل استفاده از ماشین است. در قسمت قبلی نوشتار گفته شد که ویسکوزیته یا میزان گرانروی روغن موتور با عددی بین ۰ تا ۶۰ بیان می شود؛ در اینجا لازم است؛ خاطر نشان شود که ویسکوزیته بین ۰ تا ۲۵ برای مناطق سردسیر و فصل زمستان مناسب می باشد؛ در حالی که روغن موتور با ویسکوزیته بین ۳۰ تا ۶۰ برای مناطق گرمسیر و فصول گرم سال توصیه می شود.
در ادامه مبحث راهنمای انتخاب روغن موتور نیمه سنتتیک لازم است؛ بیان شود که انواع مختلف این محصول از نظر شاخص ویسکوزیته به دو گروه سینگل گرید و مولتی گرید تقسیم می شوند؛ برای ویسکوزیته روغن های سینگل گرید، فقط یک عدد وجود داشته و به معنای این است که تنها در بازه دمایی خاصی می توان از آنها استفاده نمود؛ اما ویسکوزیته روغن های مولتی گرید با دو عدد و یک حرف نمایش داده می شود؛ به این معنا که یکی از اعداد ویسکوزیته روغن در هوای سرد را نشان داده و دیگری شاخص گرانروی روغن در هوای گرم می باشد.
مشخصات روغن موتور نیمه سنتتیک
همان گونه که می دانیم؛ روغن نیمه سنتتیک در دسته روغن موتورهای اصلاح شده قرار گرفته و برای تولید آن علاوه بر مواد حاصل از نفت خام، یک سری مواد شیمیایی نیز به کار رفته اند؛ در واقع این روغن را می توان در گروه روغن موتورهای مصنوعی قرار داد؛ چرا که بخش اعظم کار تولید آن در آزمایشگاه انجام می شود.
لازم به ذکر است که روغن موتور نیمه سنتتیک از لحاظ مشخصات و تاثیری که بر عملکرد موتور ماشین می گذارد؛ به مراتب بهتر از روغن موتور مینرال یا معمولی است؛ البته باید یادآوری شود؛ نوع خودرو بسیار مهم بوده و اولین مسئله ای است که در هنگام انتخاب روغن موتور به آن توجه می شود.
غیر سمی بودن، شاخص ویسکوزیته (غلظت یا گرانروی) بالا، مقاومت فوق العاده در برابر اکسیداسیون، کمک به کاهش مصرف سوخت و مقرون به صرفه بودن از مهم ترین مشخصات روغن موتور نیمه سنتتیک به شمار می روند؛ علاوه بر اینها استفاده از این روغن، موجب بالا رفتن طول عمر موتور خودرو خواهد شد؛ همچنین روغن نیمه سنتتیک از موتور ماشین در برابر ساییدگی و عوامل ایجاد رسوب و خوردگی محافظت می کند.
در ادامه لازم است؛ خاطر نشان شود که به طور کلی انواع روغن موتور نیمه سنتتیک، طول عمر بالاتری دارند؛ به این معنا که طی مدت زمان طولانی تری نیاز به تعویض پیدا می کنند؛ این ویژگی، بالاتر بودن قیمت آنها نسبت به روغن موتورهای معمولی را جبران می کند.
کاربرد روغن موتور نیمه سنتتیک
جهت بیان کاربرد روغن موتور نیمه سنتتیک می توان تا حدودی به تاثیر روغن موتور بر عملکرد خودرو و وظایف آن اشاره کرد؛ نخست این که استفاده از روغن مناسب و تعویض به موقع آن، باعث کاهش اصطکاک بین قطعات موتور اتومبیل می گردد؛ می دانیم که ایجاد اصطکاک در موتور نه تنها موجب ساییدگی و فرسایش آن خواهد شد؛ بلکه آن را داغ کرده و ممکن است؛ صدمات جبران ناپذیری به همراه آورد.
از آنجا که موتور خودرو بر پایه احتراق درون سیلندر ها کار می کند؛ در حین کار ممکن است؛ یک سری مواد اضافی را جذب کند؛ یکی از کاربردهای مهم روغن موتور این است که این مواد اضافی را که ممکن است؛ اسیدی بوده و برای موتور آسیب زا باشند؛ به خود جذب می کند؛ شایان ذکر است که روغن های نیمه سنتتیک در این زمینه عملکرد بسیار خوبی دارند.
پیشگیری از زنگ زدگی و خوردگی قطعات مختلف موتور از دیگر کاربردهای روغن موتور خودرو می باشد؛ زیرا در طی فرآیند احتراق سوخت، اکسیژن هوا نیز دخالت داشته و در و صورت عدم استفاده صحیح از روغن، باعث زنگ زدگی موتور ماشین خواهد شد.
لازم به ذکر است که به طور کلی امروزه روغن موتورهای گروه نیمه سنتتیک از عملکرد بسیار خوبی برخوردار بوده و تحمل بسیار بالایی در شرایط سخت دارند؛ به این معنا که در صورت بالا رفتن سرعت اتومبیل، چرخش زیاد و ایجاد گرمای ناشی از اصطکاک قطعات، مقاومت بالایی از خود نشان می دهند؛ به علاوه استفاده از روغن موتور مناسب و باکیفیت، گرمای ناشی از احتراق سوخت را به میزان بسیار بالایی کاهش می دهد.
پخش کننده روغن موتور نیمه سنتتیک
پخش کننده روغن موتور نیمه سنتتیک بیش از هر چیز به اصالت محصول خود اهمیت می دهد؛ همان گونه که در قسمت های قبلی این نوشتار بارها اشاره شد؛ آنچه تحت عنوان روغن نیمه سنتتیک در بازار به فروش می رسد؛ به نوبه خود اقسام گوناگونی داشته؛ با ترکیبات مختلف و شاخصه های کیفی متفاوت موجود است.
بدون شک فعالان حوزه پخش روغن موتور به تنوع محصولات خود اهمیت داده و همواره تلاش می کنند؛ ارقام نیمه سنتتیک این محصول را در دستور کار خود داشته باشند؛ چرا که این روغن ها کاربرد زیادی در خودروهای امروزی داشته و با اکثر شرایط سازگار می شوند؛ همچنین تاب آوری زیادی در برابر گرمای بالا و چرخش زیاد قطعات موتور دارند.
شایان ذکر است؛ یکی از مسائلی که باید مد نظر پخش کنندگان روغن موتور نیمه سنتتیک باشد؛ تنوع محصولات این حوزه است؛ زیرا همان طور که می دانیم؛ هر خودرویی روغن سنتتیک مخصوص خود را نیاز دارد؛ همچنین مشتریان این محصول و تعویض روغنی ها در هنگام خرید روغن موتور، شرایط اقلیمی مختلف را نیز در نظر می گیرند.
ناگفته نماند که سوای از آنچه تا بدین جا بیان شد؛ جهت پخش و فروش روغن موتور نیمه سنتتیک باید به مسائلی مثل نحوه بسته بندی روغن، محکم بودن درب آن و میزان مقاومت پوشش روغن در برابر عوامل محیطی و شیمیایی توجه کرد؛ زیرا عدم توجه به این قبیل مسائل ممکن است؛ بر کیفیت نهایی روغن و در نتیجه عملکرد خودرو موثر واقع شود؛ علاوه بر این بسته بندی نامناسب یا نگهداری غیر اصولی هر نوع روغن موتور می تواند؛ آسیب زا و مشکل آفرین باشد.
قیمت روغن موتور نیمه سنتتیک
قیمت روغن نیمه سنتتیک چقدر است؟ بی تردید این پرسش از مهم ترین سوالات حوزه خرید و فروش انواع روغن موتور خودرو به شمار می رود؛ اما نکته قابل ذکر این است که فاکتورهای زیادی می توانند؛ بر قیمت نهایی محصول نام برده تاثیر بگذارند.
نخستین و مهم ترین مسئله، تفاوت انواع روغن از ترکیبات و مواردی از این قبیل است؛ همچنین ارقام مختلف روغن نیمه سنتتیک از نظر سطح کیفی و ویژگی های مختلف با هم فرق دارند؛ اما علاوه بر اینها یک سری عوامل اقتصادی نیز بر قیمت انواع روغن موتور تاثیر می گذارند.
در ادامه مطالب بالا برخی از عوامل مهم تعیین کننده قیمت روغن موتور نیمه سنتتیک را به طور خلاصه بیان می کنیم:
- محل تولید روغن موتور و برند محصول
- غلظت، گرانروی یا شاخص ویسکوزیته روغن (رتبه SAE)
- شاخص استاندارد API و استاندارد ACEA
- درصد نفتی و غیر نفتی بودن روغن موتور
- جنس و کیفیت بسته بندی روغن
- مشخصات ظاهری بسته بندی روغن، حجم و وزن آن
- تاریخ تولید روغن موتور خودرو
علاوه بر موارد ذکر شده در بالا، پاسخ به این سوال که روغن موتور برای کدام خودروها و چه شرایط اقلیمی مناسب است؛ به نوبه خود مهم می باشد؛ به عنوان توضیح بیشتر باید اضافه کرد که برخی از روغن های نیمه سنتتیک به گونه ای ساخته شده اند که برای انواع مختلف خودرو مناسب بوده و در هر شرایط آب و هوایی قابل استفاده می باشند؛ در حالی که برخی دیگر طیف کمتری از اتومبیل ها را در بر گرفته و تنها در هوای سرد یا گرم به کار می آیند.
در ادامه لازم است؛ خاطر نشان شود که بسیاری از مشتریان عمده و جزئی روغن نیمه سنتتیک تمایل دارند؛ آن را با کیفیت عالی و قیمت مناسب تهیه کنند؛ در این راستا با انتخاب روش مناسب می توان روغن موتور ارزان با کیفیت مطلوب خریداری نمود؛ به طور کلی هر چه حجم خرید روغن موتور، بالاتر و تعداد واسطه های خرید و فروش کمتر باشد؛ قیمت نهایی آن پایین تر خواهد بود.
عرضه روغن موتور نیمه سنتتیک
عرضه روغن موتور نیمه سنتتیک، بخش مهمی از بازار تجارت روغن موتور خودرو را به خود اختصاص داده است؛ زیرا همان گونه که می دانیم؛ این روغن، بین روغن های مینرال و تمام سنتتیک قرار گرفته و ویژگی های جالب توجهی دارد؛ به همین دلیل امروزه عده قابل توجهی از دارندگان خودرو، تعویض روغنی ها و مراکز ارائه خدمات تعمیر و نگهداری خودرو از آن استقبال می کنند.
مهم ترین علت عرضه نمونه های مختلف روغن موتور نیمه سنتتیک به میزان بالا این است که بسیاری از مزایای روغن های تمام سنتتیک را داشته و در عین حال با قیمت مناسب تری به فروش می رسند.
به طور کلی روغن موتورهایی که با استفاده از مواد شیمیایی مصنوعی و در آزمایشگاه تولید می شوند؛ از جنبه های مختلف بهتر از روغن هایی هستند که به طور کامل از نفت خام به دست می آیند.
به عنوان مثال روغن های نیمه سنتتیک در شرایطی مثل زمانی که خودرو بار زیادی را تحمل کرده یا سرعت زیادی دارد؛ تحمل بسیار بالایی از خود نشان داده؛ با گرمای ناشی از اصطکاک زیاد قطعات موتور خودرو (بر اثر تحرک و چرخش زیاد) مقابله می کنند؛ همچنین بر طول عمر اتومبیل تاثیر بسیار خوبی داشته و باعث می شوند؛ موتور ماشین، بهترین عملکرد ممکن را داشته باشد. محافظت کامل از موتور و نیاز به تعویض کمتر از دیگر علت های مهمی هستند که باعث شده اند؛ عرضه روغن موتور نیمه سنتتیک، رونق بالایی داشته باشد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.